Bugun...



İstanbul’da görevli elçiler Boğaz’a hayran kaldılar!

İmamoğlu, “Uluslararası toplumu, barış için daha fazla çaba göstermeye çağırıyorum. Uluslararası toplumun, Gazze’de yaşanan trajedi konusunda, daha güçlü bir duruş içinde olmaması, son derece rahatsız edicidir” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 15-05-2024 17:40

İstanbul’da görevli elçiler Boğaz’a hayran kaldılar!

İSTANBUL- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da görev yapan yabancı ülke misyon şefleriyle, “Başkonsoloslarla Buluşması”nda bir araya geldi. Sarıyer Yeniköy’deki Sait Halim Paşa Yalısı’nde düzenlenen buluşmada konuşan İmamoğlu, gündeminin büyük bölümünü İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına ayırdı. “Bu akşam sizlere bu konuşmayı yaparken, aynı zamanda derin bir üzüntü ve endişe içerisindeyim” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:  

“Önümüzdeki haftanın sonunda, İstanbul'un 2027 yılında ev sahipliği yapacağı Avrupa Oyunları için, Avrupa Olimpiyat Komitesi ile bir protokol imzalamak üzere Roma'ya gideceğimizi duyurmaktan mutluluk duyuyorum” diyen İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: 

“Bu şehrin deneyimleyeceği pek çok yeni şey var. Özellikle de İstanbul'u tüm sakinleri için daha mutlu bir yaşam alanı haline getirme çabalarımız beni heyecanlandırıyor. Değerli başkonsoloslar ve fahri konsoloslar; tazelenmiş coşkumuzdan güç alarak, sizlerle kurduğumuz iş birliğini daha da arttırmaya niyetliyiz. Taksim'deki Beyoğlu Sineması'nda özel bir film haftasına ev sahipliği yapmaktan Bulgur Palas’ta bir sanat söyleşisi düzenlemeye kadar, İBB, yeni ve yaratıcı ortaklık fikirlerine kucak açıyor. Çok kültürlülük, şehrimizin tarihi dokusuna işlenmiş durumdadır. Sizlerle birlikte yürüttüğümüz kolektif çalışmalarla, bu temel değeri güçlendirmeyi amaçlıyoruz. İstanbul demokrasinin, sevginin, saygının, hoşgörünün, bir arada mutlu yaşayabilmenin, tarihle barışmanın, geleceğe umutla bakmanın, teknolojinin, dayanışmanın, hak aramanın ve özgürlüğün şehri olarak yoluna devam edecek. Bu yolculukta sizleri de aramızda görmek istiyoruz.”

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Linkedin RSS
YAZARLAR
GAZETEMİZ

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI