Bugun...


Hüseyin AVUÇ

facebook-paylas
Neden olmasın! 19-10-2018
Tarih: 19-10-2018 09:48:00 Güncelleme: 19-10-2018 09:48:00


Şu sıralar emeklilerin gözü kulağı nereye çevrildi?

Ankara’ya…

Niye?

Kredi borçlarına yapılandırma konusunda adım atılacak mı diye!

Atılırsa ne olacak?

Borç batağında olan emekliler, rahat bir nefes alma imkanı bulacak.

*

Evet, iş adamlarına yönelik kredi borcu yapılandırmasının günde gelmesinin ardından, banka borçlusu emeklileri de bir heyecan sardı.

Bir yapılandırmanın da kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarına yönelik olarak gerçekleşmesini isteyen emekliler, başka türlü sırtlarındaki bu yükten kurtulamayacaklarını belirtiyor.

Kimileri maaşlarının dörtte üçünü, kimileri ise tamamını kredi borçlarının taksitlerine yatırdıklarına dikkat çeken emekliler, olası borç yapılandırmasının, emeklilere yönelik en hayırlı icraat olacağı görüşünde birleşiyor.

Görüştüğüm bir grup emekli vatandaş, bu konuda bakın ne diyordu:

“Geçtiğimiz dönemde hükümetin çıkardığı yapılandırma kanunu ile gerçekleştirilen 72 ay vadeli kredi borcu yapılandırması çok yararlı olmuştu. Birçok emekli bu sayede icralık olmaktan kurtulmuş, borçlarını uzun vade ve düşük taksitlerle ödeme rahatlığına kavuşmuştu. Benzeri uygulamanın bir kez daha gerçekleştirilmesi inanın bizlere rahat bir nefes aldırtacak, bizler açısından önemi tartışılmaz bir iyilik olacak.”

*

Uzun sözün kısası, kredi borçlusu iş adamları için gündeme getirilen borç yapılandırması, kredi borçlusu emeklilerin de heyecanlanmasına neden oldu.

Diyeceksiniz ki;

Bu iş olur mu?

Diyeceğim ki;

Daha önce olmuştu, şimdi neden olmasın.

Ve de soruyorum;

‘Yoksulluk sınırı’ altındaki maaşlarla yaşam mücadelesi veren milyonlarca emekliyi ailece sevindirmekten, onların hayır duasını almaktan daha önemli bir icraat olabilir mi?

*

NASIL YAPILIR?

 

Medyaya yansıyan bilgilere göre, Kredi borcu yapılandırması iki şekilde yapılabilir.
1. Faizler düştüğünde mevcut kredinizin faiz oranını düşürmek için yapacağınız yapılandırma
2. Ödemekte zorlandığınız kredi, kredi kartı gibi borçlarınızı düzene sokmak için yapacağınız yapılandırma
Faizler düştüğünde yapılan yapılandırmada, banka kredinizi peşin olarak kapanmış göstererek yeni faiz oranları üzerinden hesaplama yapar ve kredinizi yeniden vadelendirir. Ödemekte zorlandığınız borçlar için yapılan yapılandırmada ise kredi ve kredi kartı borçlarınız ile gelir durumuzu gösteren belgeleri başvuruda bulunacağınız bankaya iletirsiniz. Banka ise verilen belgelere ve kredi notunuza göre değerlendirme yapar ve olumlu veya olumsuz talebi sonuçlandırır. Değerlendirme sürecinizin olumlu olması durumda borcunuzun bulunduğu bankalara çekilen kredi tutarı üzerinden, borcunuz kadar transfer işlemi yapılır. Bu sayede yeni bankanız tüm borçlarınızı kendi üzerine almış olur.

 



Bu yazı 1897 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Linkedin RSS
YAZARLAR
GAZETEMİZ

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI