Bugun...



Çocuklar çağdaş sanatı atölyelerde keşfediyor!

Her çocuğun kendi bakış açısını paylaşmasına özen gösteren atölyeler, Arter Öğrenme Programı kapsamında farklı yaş gruplarına yönelik olarak hem çevrimiçi hem de fiziksel ortamda düzenleniyor.

facebook-paylas
Tarih: 11-05-2024 22:10

Çocuklar çağdaş sanatı  atölyelerde keşfediyor!

İSTANBUL- Arter’in yoğun ilgi gören çocuk atölyelerinde farklı yaş gruplarından katılımcılar, çağdaş sanatı keşfedip yorumlarken bir yandan da çeşitli malzeme ve üretim araçlarıyla kendi eserlerini ortaya çıkarıyorlar. Arter’in güncel sergilerinden hareketle şekillenen atölyeler 11 Mayıs’ta “Pencereden Bakmak” ve “Ben ve Sen: Kolaj Atölyesi”; 18 Mayıs’ta “Sesin Kıvrımları” ve “Açık Atölye”; 25 Mayıs’ta ise “Kelimelerle Hareket Et!” başlıklarıyla gerçekleşecek.

Her çocuğun kendi bakış açısını paylaşmasına özen gösteren atölyeler, Arter Öğrenme Programı kapsamında farklı yaş gruplarına yönelik olarak hem çevrimiçi hem de fiziksel ortamda düzenleniyor.

“PENCEREDEN BAKMAK”

 

6–9 yaş grubuna yönelik “Pencereden Bakmak” başlıklı atölye, 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 11:00’de Arter’in -1. katındaki Atölye alanında gerçekleşecek. Atölye +’nın kurucusu Merve Çakmakçı’nın yürütücülüğündeki atölye, katılımcılarını Arter’in binasından ve mimari yapısından esinle her gün gördükleri “pencere” kavramı üzerine düşünmeye davet ediyor. Temel bir mimarlık öğesi olan pencerelerle âdeta yeniden tanışacak olan çocuklar, çevrelerine bakışlarında yeni bir farkındalık ve tasarım becerisi kazanacaklar. Atölye kapsamında mekânsal ve doğal sınırlardan kurtularak kendi pencerelerini tasarlayan çocuklar, hayal ettikleri manzaraya bakacak ve bu özgürleşme hâlinden doğan içsel seyahati deneyimleyecekler.

 

“BEN VE SEN: KOLAJ ATÖLYESİ”

 

Arter Öğrenme Programı ekibinin yürütücülüğünde düzenlenen “Ben ve Sen: Kolaj Atölyesi”, 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 14:00’te Atölye alanında gerçekleşecek. 4–6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik atölye, Johanna Gustafsson Fürst ve Dilek Winchester’ı bir araya getiren GLOSSOLALALA başlıklı sergiye odaklanıyor. Önce GLOSSOLALALA sergisindeki seslerin, sözlerin ve duyguların buluştuğu eserleri deneyimleyen çocuklar daha sonra atölye süresince ebeveynleri ile birlikte farklı türde görsel, işitsel ve metinsel unsurları sergiden edindikleri deneyimlerle bir araya getirecekleri bir kolaj üretecekler.

 

“SESİN KIVRIMLARI”

 

6–9 yaş aralığındaki çocuklara yönelik “Sesin Kıvrımları” başlıklı atölye, 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 11:00’de Atölye alanında gerçekleşecek. Arter Öğrenme Programı ekibinin yürütücülüğünde gerçekleşecek atölye, Johanna Gustafsson Fürst ve Dilek Winchester’ı bir araya getiren GLOSSOLALALA başlıklı sergiye odaklanacak. Sergide karşılaşacakları sesler, ritimler ve çeşitli eserlerde yer alan kelimeler üzerine sohbet eden çocuklar, sergi deneyimlerinden esinle farklı dokudaki malzemeleri buluşturacakları, kelimelere beden kazandıracakları soyut heykeller üretecekler.

 

“AÇIK ATÖLYE”

 

Çocukları birlikte üretmeye, keşfetmeye ve paylaşmaya davet eden “Açık Atölye” etkinliği,18 Mayıs 2024 Cumartesi günü 14:00’te Atölye’de gerçekleşecek. Arter Öğrenme Programı Ekibi’nin ücretsiz olarak düzenlediği etkinlikte 6-12 yaş aralığındaki çocuklar, farklı üretim tekniklerini ve malzemeleri deneyimleyerek hayallerini yansıtan eserler üretecekler.

 

“KELİMELERLE HAREKET ET!”

 

4–6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik “Kelimelerle Hareket Et!” başlıklı atölye ise 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü 11:00’de Atölye alanında gerçekleşecek. Yürütücülüğünü atölyepikolo’nun üstlendiği atölye, Johanna Gustafsson Fürst ile Dilek Winchester’ın GLOSSOLALALA sergisinde bir araya gelen eserleri aracılığıyla katılımcıları dili bir oyun ve üretim alanına dönüştürmeye davet ediyor. Atölye kapsamında önce sergiyi gezen katılımcılar dilin iletişimdeki rolü üzerine sohbet edecek, ardından yaratıcı drama destekli oyunlar aracılığıyla karşılaştıkları kelimeleri kendi bedenlerini kullanarak ifade edecekler. Atölyenin sonunda ise sergide karşılaştıkları kelimelerden yola çıkarak soyut resimler üretecekler. “Kelimelerle Hareket Et!” atölyesi için katılımcıların rahat kıyafetler giymesi önerilir.

 

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Linkedin RSS
YAZARLAR
GAZETEMİZ

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI